94.

Masih pasal my state of happiness and euphoria. Well, it could also from my happy microbial gut! Did you know that microbial gut are responsible to regulate hormon gembira, alleviate stress and anxiety level? Aku membebel dengan panjang lebar di Twitter hari ni pasal kenapa kita kena bunuh bakteria jahat dalam perut (Candida albicans) dan bagi bakteria baik tu beranak pinak. To make it easier to understand, I put it in this way:

untitled

Besides, 3 weeks into gluten-free, dairy-free, sugar-free and soy-free diet, minum air kunyit hidup (Jamu Nusantara Mbak Hana lol), peppermint tea dan daily yoga juga telah membuahkan hasil — perut gue kempes lho!! WOOHOOO!! So, for those yang ada masalah bloated/gassy, silalah amalkan diet ini. InsyaAllah berkesan. Well, melainkan kau ni jenis yang pregnant forever dan tak nak buat apa-apa la. hahahaha

Badan berisi tetapi sihat walafiat memanglah tak apa. Tapi masalahnya, berapa ramai yang macam tu? Lemak di badan (especially tang lingkaran di perut dan pinggang) bukannya berlaku sehari dua. Bertahun-tahun dek non. So, kalau nak ubah gaya hidup, memang kena hati kental. Aku awal-awal kasi warning – proses ni susah ya amat.

Good luck!

Advertisements